Cirkel puntjes

Wat zijn chirurgische mondmaskers?

Welkom op deze pagina over chirurgische mondmaskers! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over dit essentiële beschermingsmiddel. Of je nu een medische professional bent, een patiënt of gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp.

We hebben alle antwoorden voor je. Lees verder om meer te weten te komen over wat chirurgische mondmaskers zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. Welke soorten medische mondkapje kunnen we leveren? Medische mondkapje in diverse kleuren: zwart, blauw, groen, roze

  • Medische chirurgische mondmasker mondkapjes
  • FFP2 Type II-2 en IIR-2R in zwart, wit, groen, geel, roze, blauw en wit
  • Wegwerp neusmondmaskers met elastiek en uitstekend draagcomfort
  • Beste koop en sterke goedkope prijs
Puntjes raster Hexagons

Wat zijn chirurgische mondkapjes en FFP2-maskers?

Uitleg chirurgische mondmaskers en FFP2-maskers

Een chirurgisch mondmasker lijkt erg op de blauwe of witte (niet-medische) mondmaskers die je in winkels als Etos en Kruidvat kan kopen. De chirurgische mondmaskers die door verpleeghuispersoneel worden gebruikt hebben meestal een waterafstotende laag en bestaan in totaal uit drie lagen. Dit mondkapje sluit niet nauw aan op het gezicht en bevat geen filter.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd schrijft dat deze mondkapjes vooral de patiënt beschermen tegen druppels, waar virusdeeltjes in kunnen zitten, die de zorgverlener uitstoot. Doordat de mondkapjes ook niet nauw op het gezicht aansluiten zijn ze volgens de IGJ minder geschikt dan de FFP2-mondmaskers om de zorgverlener zelf te beschermen.

De FFP2-mondmaskers sluiten namelijk wel nauw aan. Bovendien bevatten deze mondkapjes een filter. Dit filter kan heel kleine druppels waar het coronavirus in kan zitten, zogenaamde aerosolen, voor een groot deel tegenhouden. Het FFP2-mondmasker moet, net zoals het chirurgisch mondmasker, na drie uur dragen worden weggegooid.

Hoe worden deze mondkapjes nu gebruikt?

Op dit moment adviseert het RIVM zorgmedewerkers om bij het verzorgen van patiënten standaard de chirurgische mondmaskers te gebruiken. Alleen als er zogenaamde ‘hoogrisicohandelingen’ worden gedaan, waarbij veel aerosolen vrijkomen, wordt een FFP2-mondmasker geadviseerd. Een hoogrisicohandeling is bijvoorbeeld het aan de kunstmatige beademing leggen van een COVID-19-patiënt.

Zoek niet verder en kijk verder op onze website welke medische mondkapjes het beste bij u passen. Door onze jarenlange relatie met fabrikanten in binnen- en buitenland zijn we in staat u de scherpste prijs in Nederland en België te kunnen aanbieden.

Wat zijn chirurgische mondmaskers?

Chirurgische mondmaskers zijn speciale gezichtsmaskers die worden gedragen door medisch personeel en andere professionals in de gezondheidszorg om de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen. Deze maskers bestaan uit verschillende lagen materiaal, meestal non-woven polypropyleen, die een barrière vormen tegen druppeltjes en deeltjes die potentieel schadelijke bacteriën en virussen bevatten.

De belangrijkste functie van chirurgische mondmaskers is het beschermen van zowel de drager als de mensen om hen heen. Ze voorkomen dat ademhalingsdruppeltjes, die bijvoorbeeld vrijkomen bij hoesten, niezen of praten, in de lucht terechtkomen. Hierdoor wordt de kans op het verspreiden van infectieziekten, zoals verkoudheid, griep of COVID-19, aanzienlijk verminderd.

Bij het selecteren van een chirurgisch mondmasker is het essentieel om te letten op de kwaliteit en de juiste normen. In de medische wereld worden chirurgische mondmaskers getest en gecertificeerd volgens internationale normen, zoals de EN 14683-norm in Europa en de ASTM F2100-norm in de Verenigde Staten. Deze normen definiëren verschillende classificaties op basis van de mate van bescherming die het masker biedt.

Het is belangrijk op te merken dat chirurgische mondmaskers bedoeld zijn voor eenmalig gebruik en moeten worden weggegooid na elk gebruik of wanneer ze vochtig of beschadigd zijn. Het is cruciaal om de instructies van de fabrikant en de gezondheidsautoriteiten op te volgen om de effectiviteit van het masker te waarborgen.

Hoge kwaliteit masker

Bij onze online winkel vind je ook een breed assortiment chirurgische mondmaskers van hoge kwaliteit die voldoen aan de geldende normen en richtlijnen. We bieden verschillende maskers met diverse beschermingsniveaus, waaronder Type I, Type II en Type IIR. Of je nu op zoek bent naar maskers voor medisch gebruik, persoonlijke bescherming of gewoon gemoedsrust, wij hebben de juiste opties voor jou.

Bescherm jezelf en anderen met de juiste chirurgische mondmaskers. Bestel vandaag nog bij onze betrouwbare winkel en geniet van gemoedsrust tijdens deze uitdagende tijden. Samen kunnen we de verspreiding van infectieziekten bestrijden en een veiligere omgeving creëren voor iedereen.

Neem nu actie en koop je chirurgische mondmaskers! Jouw gezondheid en veiligheid zijn onze prioriteit.

Mondkapje

2WINS verkoopt bovendien kwalitatieve mondkapjes. Het gebruik van mondmaskers zorgt ervoor dat zorgprofessionals en bezoekers van cliënten te beschermt worden tegen infecties. De juiste benaming voor mondmaskers of mondkapjes is mondneusmaskers. De maskers zijn er in verschillende kleuren, maten en specificaties. Voor een juiste bescherming is het van belang dat je goed weet welk mondneusmasker waarvoor geschikt is. Hiervoor zijn Europese richtlijnen, normen en standaarden opgesteld.

Medische mondkapjes

Onze medische mondkapjes zijn een absolute aanrader.

  • Het chirurgisch mondneusmasker: dit is een medisch hulpmiddel en beschermt de patiënt tegen ziekteverwekkers uit de neus of mond van medewerkers. Daarnaast beschermt het de medewerker voor het aanraken met de handen of de handschoenen aan eigen mond of neus.
  • Het ademhalingsbeschermingsmasker: dit is een persoonlijk beschermingsmiddel en beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid kunnen worden.

Chirurgische mondmaskers

Mondmaskers of mond maskers zijn noodzakelijk bij het bestrijden van virussen.

Er zijn 3 verschillende typen chirurgische mondmaskers:

  • Type I masker: Bedoeld voor cliënten, niet voor medewerkers.
  • Type II masker: Voor gebruik door medewerkers in die gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen.
  • Type IIR masker: Dit is de niet-vochtdoorlatende variant. Het is bedoeld ter bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen. Het RIVM adviseert type IIR mondmaskers te gebruiken bij algemene zorghandelingen, ook bij patiënten die besmet zijn met het virus (zoals corona).

Je kunt ook aan het mondneusmasker zelf niet zien welk type het is. Om vergissingen te voorkomen wordt in instellingen vaak maar één type gebruikt: Type IIR.

Naast chirurgische mondmaskers ook nog interesse in latex onderzoekshandschoenen, nitril medische handschoenen, vinyl werkhandschoenen?

Gepoederd of poedervrij? Lange manchet van 30 cm, 40 cm of de standaard 24 cm? Kortom blauw, wit, zwart, roze of toch liever een andere kleur?

Bovendien kunnen wij als 2wins kunnen alle disposable handschoenen leveren. Staat de gewenste handschoen niet op onze website vermeld, neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij gaan voor u aan de slag.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 077-77 03 018, via Whatsapp: 06-38 28 78 55  of via e-mail: info@2wins.eu

Like ons op facebook of volg ons op twitter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 914 reviews.