Cirkel puntjes

Uitleg maat en maattabellen

Uitleg maat en maattabellen. Welke maat kun je het beste kiezen? Ook hebben we dit nog even op een rijtje gezet. Is het niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op met onze product specialisten. Zij kijken en denken graag met je mee.

Bekijk ook hieronder het volledige overzicht. Bovendien wordt dit overzicht regelmatig aangevuld met de laatste informatie. Dus voor meer informatie, lees vooral even verder.

Uitleg maat en maattabellen

Hoe meet ik correct?

De onderstaande uitleg maat en maattabellen geven je een inzicht in de maatbepaling van schoenen, handschoenen als ook kleding. Daarnaast hebben we meerdere maatvoeringen gebruikt.

Uitleg maat en maattabellen schoenen

Europese maat 35 36 37 38 39 40 41
Amerikaanse vrouw maat   5 – 5½   6 – 6½   7 – 7½   8 – 8½   9 – 9½   10 – 10½   11 – 11½
Amerikaanse herenmaat   6 – 6½     7 – 7½     8 – 8½

 

Europese maat 42 43 44 45 46 47 48
Amerikaanse vrouw maat   12 – 12½   13 – 13½
Amerikaanse herenmaat     9 – 9½   10 – 10½    11 – 11½    12 – 12½    13 – 13½    14 – 14½    15 – 15½

Uitleg maat en maattabellen handschoenen

maat handschoenen bepalen

Om de juiste maat handschoen te bepalen, meet je de handpalm van links naar rechts. Dus het aantal centimeters geeft ook de maat van de handschoen aan.

      XS      S      M      L      XL      XXL
     5 – 6     6 – 7     7 – 8     8 – 9     9 – 10     10 – 11

Uitleg maat en maattabellen kleding

  • Dus om ook de borstomtrek te bepalen, meet u horizontaal rond de borst net onder de oksels.
  • Bovendien wordt de hoogte gemeten vanaf het hoogste punt van het hoofd tot aan de voetzool.
Maat   Borst in cm   Hoogte in cm
XS    76 – 84   150 – 161
S    84 – 92   162 – 170
M    92 – 100   168 – 176
L   100 – 108   174 – 182
XL   108 – 116   180 – 188
XXL    116 – 124   186 – 194
XXXL   124 – 132   194 – 200

Uitleg maat en maattabellen

Hieronder ook de uitleg voor vloeistoffen.

Maateenheden voor vloeistoffen

Maatstaven (VS)   Afkorting   Ons   Milliliter (VS)   Centiliters (DE/AT/CH)
1 plons 1/32 oz 1 ml 1 streepje
1 theelepel tl 1/6 oz 5 ml 0,5 cl
1 eetlepel el 1/2 oz 15 ml 1,5 cl
1 pony 1,0 oz 30 ml 3.0 cl
1 jigger shot barglas jig 1.5 oz 44 ml 4,5 cl
1 cocktailglas 2 oz 59 ml 5.9 cl
1 plakje 3 oz 89 ml 9,0 cl
1 wijnglas 4 oz 118 ml 12 cl
1 splitsing 6 oz 177 ml 18 cl
1 kop (Amerikaanse halve pint) cp 8 oz 237 ml 24 cl
1 tiende (1/10 gallon) 12,8 oz 379 ml 38 cl
1 pint (1/8 gallon) pt 16 oz 473 ml 47 cl
1 fles/vijfde (1/5 gallon) fl 25,6 oz 757 ml 76 cl
1 kwart (¼ gallon) qt 32 oz 946 ml 95 cl
1 gallon gal 128 oz 3785 ml 379 cl
1 vat (31,5 gallon) bbl 4032 oz 119240 ml 11924 cl

Bekijk ook de HACCP richtlijnen bij gebruik van een hygiënekleursysteem voor het optisch markeren van verschillende werkgebieden.Ten slotte: is de maattabel nog niet helemaal duidelijk? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@2wins.eu

Ook nog interesse in onze nieuwsbrief? Koop dan ook onze artikelen of producten en meld je aan tijdens dit proces. Daarnaast willen we ook kortingsacties met bijbehorende codes hierin vermelden. Ook voor andere disposables. Daarnaast geven we gratis advies.

Bepaal de handschoenenmaat correct.

Hoewel er veel verschillende soorten handschoenen zijn zoals beschermende handschoenen, sporthandschoenen, autohandschoenen of handschoenen voor pakken, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze moeten goed passen. Ook de juiste maat is echter vooral belangrijk voor elegante kostuumhandschoenen, omdat een te grote handschoen de charme van zelfs de mooiste outfit kan wegnemen.

Van handomtrek tot de juiste handschoenmaat

Het vinden van de juiste handschoenmaat is eigenlijk vrij eenvoudig. Bovendien hoeft u alleen uw handomtrek te meten, aangezien de andere afmetingen van de hand meestal evenredig zijn met deze meting. Meet hiervoor uw grotere hand, meestal uw schrijvende hand, op het breedste punt (zonder uw duim) met een flexibel meetlint (zie schets). Wikkel het meetlint losjes om je hand zodat de handschoenen later niet te strak zitten. Als je geen meetlint hebt, kun je ook een draad of een kabel gebruiken, zoals gebruikelijk de omtrek van je hand meten en vervolgens de lengte aflezen op een liniaal of duimstok.

Een blik op onze handschoen maattabel geeft je dan informatie over jouw perfecte maat. De maten van hoogwaardige handschoenen worden meestal in numerieke getallen gegeven. Om het makkelijker te maken hebben we ook de bijbehorende maten in S, M, L, XL gegeven. Als je tussen twee maten in zit, raden we je aan om af te ronden naar de dichtstbijzijnde halve of hele maat. Als je vragen hebt over je handschoenmaat, kun je ons natuurlijk altijd een e-mail sturen.

Uitleg maat en maattabellen controleer maat

Handschoenen moeten in het begin goed aansluiten, omdat ze na verloop van tijd uitrekken en zich aanpassen aan de vorm van je hand. Wanneer u uw handschoenen voor de eerste keer aantrekt, krult u uw vingers een beetje omhoog. Wanneer je knokkels een beetje kreuken, weet je dat de handschoen de juiste maat heeft. Als er geen vouw zichtbaar is, is de handschoen te groot. Als je problemen hebt om in de handschoenen te glijden en de bewegingsvrijheid van je vingers wordt beperkt, dan is de handschoen te klein.

Het kiezen van de juiste maat is essentieel voor comfort, bescherming en prestaties bij het dragen van wegwerphandschoenen. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om de juiste maat te kiezen voor uw handschoenen.

Hoe kies ik de juiste maat voor wegwerphandschoenen?

Het kiezen van de juiste maat voor wegwerphandschoenen is eenvoudig. Ten eerste meet de omtrek van uw hand op het breedste deel van uw handpalm (zonder uw duim). Ten tweede kunt u onderstaande tabel gebruiken om uw juiste maat te vinden:

XS: 15,2 cm tot 16,5 cm
S: 16,5 cm tot 17,8 cm
M: 17,8 cm tot 19,1 cm
L: 19,1 cm tot 20,3 cm
XL: 20,3 cm tot 22,9 cm
XXL: 22,9 cm tot 25,4 cm

Zorg ervoor dat u de maattabel van de fabrikant controleert, omdat de maten kunnen verschillen per merk. Dus als u tussen twee maten in zit, raden we u aan om voor de grotere maat te kiezen voor meer comfort.

Waarom is het belangrijk om de juiste maat te kiezen voor wegwerphandschoenen?

Dus het kiezen van de juiste maat is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste bieden goed passende wegwerphandschoenen meer comfort en verminderen ze de vermoeidheid van de handen. Bovendien bieden goed passende handschoenen de juiste bescherming tegen bloed, chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Ten derde bieden goed passende handschoenen een betere prestatie, wat betekent dat u nauwkeuriger en veiliger kunt werken.

Welke maat wegwerphandschoenen zijn beschikbaar?

Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van XS tot XXL. Dus dit betekent dat er voor elke handgrootte een geschikte maat beschikbaar is.

Conclusie

Dus het kiezen van de juiste maat voor wegwerphandschoenen is essentieel voor comfort, bescherming als ook prestaties. Kortom: het meten van uw hand en het controleren van de maattabel van de fabrikant is de beste manier om de juiste maat te vinden.

Eigenschappen van nitril handschoenen

Als je aan werkhandschoenen denkt, is latex ook vaak het eerste materiaal dat in je opkomt. Nitril lijkt hierop, maar heeft enkele verschillen. Omdat het zeer elastisch en scheurvast is, is het draagcomfort vrij gelijkwaardig en is de pasvorm meestal goed. Een nitril wegwerphandschoen heeft echter als voordeel dat deze natuurlijk ook geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor latex. Daarnaast is deze kunststof beter bestand tegen veel chemicaliën en oliën. Net als latex scoort het echter niet goed als het gaat om de doorlaatbaarheid van veel oplosmiddelen. Dus de dikte van het materiaal is hierbij erg belangrijk.

Kritiek op nitril werkhandschoenen

Een paar jaar geleden ging er kritiek door de gelederen van (voornamelijk) tandartsen die bijna uitsluitend met nitril handschoenen werken. Er was kritiek dat als gevolg van de wereldwijde financiële crisis de fabrikanten van nitril werkhandschoenen nu vaak veel dunnere versies aanbieden. Deze zijn doorspekt met meer chemicaliën om ze vers te houden, wat heeft geleid tot nieuwe contactallergieën. Dus in die tijd werd geadviseerd om zoveel mogelijk dikkere handschoenen te gebruiken.

Toepassingsgebied voor nitril handschoenen

In de voedingssector

De Europese Unie heeft ook wetgeving vastgesteld welk type handschoenen moet worden gebruikt bij het hanteren van voedsel. In de gastronomie zijn bijvoorbeeld alleen poedervrije handschoenen toegestaan. Ook mogen de handschoenen geen weekmakers bevatten, omdat deze vaak oplosbaar zijn in vet of olie. En natuurlijk mogen er geen latexhandschoenen worden gedragen vanwege de latex proteïnen. Kortom: Nitril voldoet aan deze eisen.

Op cosmetisch gebied

Ook in cosmetische studio’s kunnen medewerkers zeker in aanraking komen met besmettelijke huidziekten, daarom is het dragen van handschoenen erg belangrijk. Nitril handschoenen beschermen de huid ook tegen desinfectie- en reinigingsmiddelen, die vaak irriterend kunnen werken of zelfs allergieën kunnen veroorzaken. Als u tijdens het werk in aanraking komt met acrylaten, moet u onmiddellijk uw handschoenen verwisselen.

In de tattoo studio

Ook in de tattoo studio behoort het dragen van handschoenen tot de hygiënische basisuitrusting. Zwarte wegwerphandschoenen zijn een populaire keuze voor tatoeëerders en piercers vanwege hun professionele uitstraling en discreet uiterlijk. Ook bieden ze extra bescherming tegen bloed en inktvlekken tijdens het tatoeëren of piercen, waardoor uw klanten en uw werkgebied schoon blijven. Ze zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals het vasthouden van de tatoeagemachine, het aanbrengen van stenciloverdracht maar ook het uitvoeren van piercingprocedures. Op onze website bieden wij een uitgebreid assortiment zwarte wegwerphandschoenen, van verschillende merken en in verschillende materialen. Ook bieden wij advies over welke handschoen het beste past bij uw toepassing en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Kleuren nitril

Overigens maakt ook de nitril handschoen indruk met zijn kleur: naast wit, blauw en geel is deze handschoen ook verkrijgbaar in stijlvol zwart. Als ook in roze, paars en mintgroen. Kortom: voor iedereen een gepaste kleur.

In de gezondheidszorg

Wegwerphandschoenen worden waarschijnlijk het meest geassocieerd met ziekenhuizen en artsen. Nitril handschoenen zijn hier zeer geschikt voor omdat ze een uitstekende tastgevoeligheid mogelijk maken. Bovendien beschermen ze toch tegen bloed, afscheidingen maar ook ziekteverwekkers enz. Kortom: handschoenen zijn ook standaarduitrusting in laboratoria. Maar natuurlijk ook voor verpleging en heel veel andere zorgmedewerkers.

In de handmatige en industriële sector

Als het niet alleen om nauwsluitende wegwerphandschoenen gaat, is nitril ook een populair materiaal onder vakmensen. Vooral de gebreide handschoenen met nitril coating combineren verschillende voordelen. Dus naast de positieve eigenschappen van nitril is er ook de aangenamere ventilatie door het ongecoate deel. Ook hierdoor wordt het draagcomfort aanzienlijk wordt verhoogd. Bovendien kan zo in de meest uiteenlopende sectoren nog ruwer werk worden uitgevoerd.

Wat te doen bij een latexallergie?

Vooral mensen die in de gezondheids-, voedings- maar ook de hygiëne-industrie werken, kennen het probleem van latexovergevoeligheid. Deze vorm van allergie hoeft niet vanaf het begin te bestaan. Dus het kan ook ontstaan ​​door langdurig contact met sporen van latex maar ook door het inademen van latexpoeder in de lucht. Daarnaast mogen mensen met een latexallergie niet meer regelmatig in contact komen met latex.  Alternatieven zijn bijvoorbeeld verschillende soorten rubber, PVC als ook Neopreen®.

Vereisten voor wegwerphandschoenen

De handschoenen zijn ook gemaakt om de natuurlijke bescherming van onze huid te ondersteunen. Belangrijke eigenschappen zijn ook dat de handschoenen zo duurzaam mogelijk zijn tegen invloeden van buitenaf zoals zuren, oliën, oplosmiddelen, micro-organismen of chemicaliën, maar ook mechanische irritatie kunnen afweren. Daarnaast moeten de wegwerphandschoenen echter nog steeds zo veel mogelijk gevoelig zijn bij het aanraken, gemakkelijk aan- en uittrekken en ooook goed passen. Ook het materiaal moet daarom ook een hoge mate van flexibiliteit hebben.

Daarnaast ook nog interesse in onze nieuwsbrief? Koop onze artikelen of producten en meld je aan tijdens dit proces. Daarnaast willen we ook kortingsacties met bijbehorende codes hierin vermelden. Ook voor andere disposables. Daarnaast geven we gratis advies.

Conclusie

Of je nu een professional bent in de medische sector, voedselbereiding of gewoon iemand die op zoek is naar de juiste pasvorm voor wegwerphandschoenen, wij hebben alles wat je nodig hebt.

Het is ook belangrijk om de juiste maat wegwerphandschoenen te dragen om ervoor te zorgen dat ze goed passen en de beste bescherming bieden tegen besmetting en besmettelijke ziekten. Daarnaast: Een goed passende handschoen voorkomt ook dat ze tijdens het dragen afvallen of scheuren.

Maattabellen voor wegwerphandschoenen variëren ook per fabrikant en type handschoen. Verder is het daarom belangrijk om de maattabel van de specifieke fabrikant te raadplegen om de juiste maat te vinden.

Op onze website vind je ook deze handige maattabellen voor verschillende soorten wegwerphandschoenen van verschillende fabrikanten. Dus of je nu op zoek bent naar latex, nitril als ook vinyl wegwerphandschoenen. Dus wij hebben de juiste maattabel voor jou.

Onze website

Onze website biedt ook informatie over het meten van je handen maar ook om de juiste maat handschoenen te vinden. Daarnaast geven we ook tips over hoe je de omtrek van je handpalm en de lengte van je vingers kunt meten om de perfecte pasvorm te vinden.

Kortom, onze website is de perfecte bron voor iedereen die op zoek is naar de juiste maat wegwerphandschoenen. Dus of je nu een professional bent of gewoon iemand die op zoek is naar de juiste bescherming, wij hebben alles wat je nodig hebt om de beste pasvorm te vinden. Kortom: bezoek onze website vandaag nog en ontdek hoe wij ook jou kunnen helpen!

Het vinden van de juiste maat wegwerphandschoenen kan een uitdaging zijn, maar het gebruik van maattabellen maakt het gemakkelijker. Ook op onze website hebben we een uitgebreide collectie maattabellen voor verschillende soorten wegwerphandschoenen van verschillende fabrikanten. Dus of je nu op zoek bent naar latex, nitril of vinyl handschoenen, wij hebben de perfecte maattabel voor jou. Ook geven we handige tips over hoe je jouw handen kunt meten om de beste pasvorm te vinden. Bovendien om te voorkomen dat de handschoenen afvallen of scheuren tijdens het dragen. Verder zijn onze maattabellen ook een belangrijk hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar de juiste bescherming tegen besmetting maar ook besmettelijke ziekten. Bezoek onze website nu en ontdek daarnaast hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van de perfecte maat wegwerphandschoenen!

Uitleg maat en maattabellen: Maat kiezen

Als u op zoek bent naar handschoenen die perfect passen, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Hieronder hebben we de belangrijkste zoekwoorden op een rijtje gezet die te maken hebben met de maatvoering van handschoenen. Bovendien geven we enkele tips om u te helpen de juiste maat te vinden.

Tip 1:

Ten eerste: handschoenmaat. Ook het bepalen van uw handschoenmaat is de eerste stap bij het kiezen van de juiste handschoenen. Kortom meet uw handen op en kijk in de maattabel om te zien welke maat het beste past.

Tip 2:

Ten tweede: handschoenmaattabel. Ook een handschoenmaattabel is een handig hulpmiddel bij het bepalen van uw handschoenmaat. En zorg ervoor dat u de maattabel raadpleegt van het merk dat u wilt kopen. Bovendien kunnen maten variëren tussen merken als ook fabrikanten.

Tip 3:

Ten derde: handschoenmaat meten. Ook om uw handschoenmaat te meten, meet u de omtrek van uw hand net boven de knokkels. Daarnaast kunt u deze meting gebruiken om uw maat te vinden in de maattabel.

Tip 4:

Ten vierde: handschoenmaten. Ook handschoenmaten variëren tussen mannen, vrouwen en kinderen. Kortom: zorg ervoor dat u de juiste maattabel raadpleegt voor het geslacht en de leeftijdsgroep van de persoon die de handschoenen zal dragen.

Tip 5:

Ten vijfde: handschoenmaat omrekenen. Ook als u handschoenen wilt kopen van een buitenlands merk, moet u mogelijk uw maat omrekenen naar de maatvoering van het desbetreffende merk. Bovendien zijn er online tools beschikbaar om u hierbij te helpen.

Tip 6:

Ten zesde: handschoenmaat bepalen aan de hand van de toepassing. Ook afhankelijk van de toepassing van de handschoenen kan het zijn dat u een andere maat nodig heeft. Daarnaast wordt voor werkhandschoenen vaak een andere maat geadviseerd dan voor skihandschoenen.

Het kiezen van de juiste maat handschoenen is belangrijk voor uw comfort als ook prestaties. Zorg ervoor dat u de maatvoering begrijpt voordat u handschoenen koopt. Ook biedt onze website verschillende handschoenen van hoge kwaliteit in verschillende maten voor elke toepassing. Dus neem een kijkje op onze webshop voor ons assortiment. Daarnaast gebruik de bovengenoemde tips om de juiste maat handschoenen te vinden.

Uitleg maat en maattabellen PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen)

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft over het kiezen van de juiste maat voor uw PBM. Of u nu op zoek bent naar handschoenen, helmen als ook veiligheidsschoenen of andere PBM, wij hebben de informatie die u nodig heeft om de juiste maat te kiezen en de beste bescherming te bieden. Dus lees vooral even verder.

Waarom is de maatvoering van PBM zo belangrijk?

Het is belangrijk om de juiste maat PBM te kiezen, omdat dit de beste bescherming biedt tegen letsel en letsel gerelateerde aandoeningen. Als uw PBM te groot of te klein is, kan het zijn dat het niet goed past en dus niet goed beschermt. Een te grote handschoen kan bijvoorbeeld leiden tot een verminderde grip, terwijl een te kleine helm niet goed op uw hoofd past. Bovendien beschermt de helm dan niet voldoende tegen hoofdletsel.

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn PBM?

Dus hoe bepaal je de juiste maat PBM? Het kiezen van de juiste maat PBM begint met het meten van uw lichaam op de juiste manier. Voor handschoenen meet u de omtrek van uw handpalm op het breedste punt en vergelijkt u deze met de maattabel van de fabrikant. Voor veiligheidsschoenen meet u uw voeten op een vergelijkbare manier. Vervolgens kunt u deze vergelijken met de maattabel van de fabrikant. Ook voor helmen meet u de omtrek van uw hoofd. Ook deze kunt u  vergelijken met de maattabel van de fabrikant.

Waar vind ik de maattabel van de fabrikant?

Vaak is de maattabel van de fabrikant te vinden op de website van de fabrikant. Bovendien kunt u dit ook vaak vinden op het productlabel. Kortom: als u hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste maattabel, neem dan contact op met onze klantenservice. Uiteraard helpen we u graag verder.

Bovendien: waar moet ik nog meer op letten bij het kiezen van PBM?

Naast de maat is het ook belangrijk om te letten op andere eigenschappen van de PBM, zoals de beschermingsklasse maar ook het materiaal. Afhankelijk van de omstandigheden waarin u werkt, heeft u wellicht een hogere beschermingsklasse nodig. Daarnaast moet u kiezen voor een specifiek materiaal dat beter geschikt is voor uw werkzaamheden. Bovendien biedt onze website uitgebreide informatie over deze eigenschappen van PBM, zodat u de beste keuze kunt maken.

Conclusie

Kortom: het kiezen van de juiste maat PBM is essentieel voor een optimale bescherming tegen letsel. Door de maattabel van de fabrikant te raadplegen en uw lichaam op de juiste manier te meten, kunt u de juiste maat kiezen voor uw PBM. Vergeet niet om ook te letten op andere eigenschappen van de PBM, zoals de beschermingsklasse en ook het materiaal. Dit om de beste bescherming te garanderen. Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Puntjes raster
Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 892 reviews.