Cirkel puntjes

Uitleg maat en maattabellen

Uitleg maat en maattabellen. Welke maat kun je het beste kiezen? Wij hebben dit nog even voor je op een rijtje gezet. Is het niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op met onze product specialisten. Zij kijken en denken graag met je mee.

Bekijk hieronder het volledige overzicht. Bovendien wordt dit overzicht regelmatig aangevuld.

Uitleg maat en maattabellen

Hoe meet ik correct?

De onderstaande uitleg maat en maattabellen geven je een inzicht in de maatbepaling van schoenen, handschoenen en ook kleding. Daarnaast hebben we meerdere maatvoeringen gebruikt.

Uitleg maat en maattabellen schoenen

Europese maat 35 36 37 38 39 40 41
Amerikaanse vrouw maat   5 – 5½   6 – 6½   7 – 7½   8 – 8½   9 – 9½   10 – 10½   11 – 11½
Amerikaanse herenmaat   6 – 6½     7 – 7½     8 – 8½

 

Europese maat 42 43 44 45 46 47 48
Amerikaanse vrouw maat   12 – 12½   13 – 13½
Amerikaanse herenmaat     9 – 9½   10 – 10½    11 – 11½    12 – 12½    13 – 13½    14 – 14½    15 – 15½

Uitleg maat en maattabellen handschoenen

      XS      S      M      L      XL      XXL
     5 – 6     6 – 7     7 – 8     8 – 9     9 – 10     10 – 11

Uitleg maat en maattabellen kleding

  • Om de borstomtrek te bepalen, meet u horizontaal rond de borst net onder de oksels.
  • De hoogte wordt gemeten vanaf het hoogste punt van het hoofd tot aan de voetzool.
Maat   Borst in cm   Hoogte in cm
XS    76 – 84   150 – 161
S    84 – 92   162 – 170
M    92 – 100   168 – 176
L   100 – 108   174 – 182
XL   108 – 116   180 – 188
XXL    116 – 124   186 – 194
XXXL   124 – 132   194 – 200

Uitleg maat en maattabellen

Hieronder de uitleg voor vloeistoffen.

Maateenheden voor vloeistoffen

Maatstaven (VS)   Afkorting   Ons   Milliliter (VS)   Centiliters (DE/AT/CH)
1 plons 1/32 oz 1 ml 1 streepje
1 theelepel tl 1/6 oz 5 ml 0,5 cl
1 eetlepel el 1/2 oz 15 ml 1,5 cl
1 pony 1,0 oz 30 ml 3.0 cl
1 jigger shot barglas jig 1.5 oz 44 ml 4,5 cl
1 cocktailglas 2 oz 59 ml 5.9 cl
1 plakje 3 oz 89 ml 9,0 cl
1 wijnglas 4 oz 118 ml 12 cl
1 splitsing 6 oz 177 ml 18 cl
1 kop (Amerikaanse halve pint) cp 8 oz 237 ml 24 cl
1 tiende (1/10 gallon) 12,8 oz 379 ml 38 cl
1 pint (1/8 gallon) pt 16 oz 473 ml 47 cl
1 fles/vijfde (1/5 gallon) fl 25,6 oz 757 ml 76 cl
1 kwart (¼ gallon) qt 32 oz 946 ml 95 cl
1 gallon gal 128 oz 3785 ml 379 cl
1 vat (31,5 gallon) bbl 4032 oz 119240 ml 11924 cl

Bekijk ook de HACCP richtlijnen bij gebruik van een hygiënekleursysteem voor het optisch markeren van verschillende werkgebieden.Ten slotte: is de maattabel nog niet helemaal duidelijk? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@2wins.eu

Ook nog interesse in onze nieuwsbrief? Koop onze artikelen of producten en meld je aan tijdens dit proces. Daarnaast willen we ook kortingsacties met bijbehorende codes hierin vermelden. Ook voor andere disposables.

Bepaal de handschoenenmaat correct.

Hoewel er veel verschillende soorten handschoenen zijn zoals beschermende handschoenen, sporthandschoenen, autohandschoenen of handschoenen voor pakken, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze moeten goed passen. Ook de juiste maat is echter vooral belangrijk voor elegante kostuumhandschoenen, omdat een te grote handschoen de charme van zelfs de mooiste outfit kan wegnemen.

Van handomtrek tot de juiste handschoenmaat

Het vinden van de juiste handschoenmaat is eigenlijk vrij eenvoudig. Bovendien hoeft u alleen uw handomtrek te meten, aangezien de andere afmetingen van de hand meestal evenredig zijn met deze meting. Meet hiervoor uw grotere hand, meestal uw schrijvende hand, op het breedste punt (zonder uw duim) met een flexibel meetlint (zie schets). Wikkel het meetlint losjes om je hand zodat de handschoenen later niet te strak zitten. Als je geen meetlint hebt, kun je ook een draad of een kabel gebruiken, zoals gebruikelijk de omtrek van je hand meten en vervolgens de lengte aflezen op een liniaal of duimstok.

Een blik op onze handschoen maattabel geeft je dan informatie over jouw perfecte maat. De maten van hoogwaardige handschoenen worden meestal in numerieke getallen gegeven. Om het makkelijker te maken hebben we ook de bijbehorende maten in S, M, L, XL gegeven. Als je tussen twee maten in zit, raden we je aan om af te ronden naar de dichtstbijzijnde halve of hele maat. Als je vragen hebt over je handschoenmaat, kun je ons natuurlijk altijd een e-mail sturen.

Uitleg maat en maattabellen controleer maat

Handschoenen moeten in het begin goed aansluiten, omdat ze na verloop van tijd uitrekken en zich aanpassen aan de vorm van je hand. Wanneer u uw handschoenen voor de eerste keer aantrekt, krult u uw vingers een beetje omhoog. Wanneer je knokkels een beetje kreuken, weet je dat de handschoen de juiste maat heeft. Als er geen vouw zichtbaar is, is de handschoen te groot. Als je problemen hebt om in de handschoenen te glijden en de bewegingsvrijheid van je vingers wordt beperkt, dan is de handschoen te klein.

Eigenschappen van nitril handschoenen

Als je aan werkhandschoenen denkt, is latex vaak het eerste materiaal dat in je opkomt. Nitril lijkt hierop, maar heeft enkele verschillen. Omdat het zeer elastisch en scheurvast is, is het draagcomfort vrij gelijkaardig en is de pasvorm meestal goed. Een nitril wegwerphandschoen heeft echter als voordeel dat deze natuurlijk ook geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor latex. Daarnaast is deze kunststof beter bestand tegen veel chemicaliën en oliën. Net als latex scoort het echter niet goed als het gaat om de doorlaatbaarheid van veel oplosmiddelen. De dikte van het materiaal is hierbij erg belangrijk.

Kritiek op nitril werkhandschoenen

Een paar jaar geleden ging er kritiek door de gelederen van (voornamelijk) tandartsen die bijna uitsluitend met nitril handschoenen werken. Er was kritiek dat als gevolg van de wereldwijde financiële crisis de fabrikanten van nitril werkhandschoenen nu vaak veel dunnere versies aanbieden. Deze zijn doorspekt met meer chemicaliën om ze vers te houden, wat heeft geleid tot nieuwe contactallergieën. In die tijd werd geadviseerd om zoveel mogelijk dikkere handschoenen te gebruiken.

Toepassingsgebied voor nitril handschoenen

In de voedingssector

De Europese Unie heeft wetgeving vastgesteld welk type handschoenen moet worden gebruikt bij het hanteren van voedsel. In de gastronomie zijn bijvoorbeeld alleen poedervrije handschoenen toegestaan. Ook mogen de handschoenen geen weekmakers bevatten, omdat deze vaak oplosbaar zijn in vet of olie. En natuurlijk mogen er geen latexhandschoenen worden gedragen vanwege de latex proteïnen. Nitril voldoet aan deze eisen.

Op cosmetisch gebied

In cosmetische studio’s kunnen medewerkers zeker in aanraking komen met besmettelijke huidziekten, daarom is het dragen van handschoenen erg belangrijk. Nitril handschoenen beschermen de huid ook tegen desinfectie- en reinigingsmiddelen, die vaak irriterend kunnen werken of zelfs allergieën kunnen veroorzaken. Als u tijdens het werk in aanraking komt met acrylaten, moet u onmiddellijk uw handschoenen verwisselen.

In de tattoo studio

Niet te ver weg is de tattoo studio, waar het dragen van handschoenen tot de hygiënische basisuitrusting behoort. Overigens maakt de nitril handschoen indruk met zijn kleur: naast wit, blauw en geel is hij ook verkrijgbaar in stijlvol zwart.

In de gezondheidszorg

Wegwerphandschoenen worden waarschijnlijk het meest geassocieerd met ziekenhuizen en artsen. Nitril handschoenen zijn hier zeer geschikt omdat ze een uitstekende tastgevoeligheid mogelijk maken en toch beschermen tegen bloed, afscheidingen, ziekteverwekkers enz. Handschoenen zijn ook standaarduitrusting in laboratoria of voor verpleging.

In de handmatige en industriële sector

Als het niet alleen om nauwsluitende wegwerphandschoenen gaat, is nitril ook een populair materiaal onder vakmensen. Vooral de gebreide handschoenen met nitril coating combineren verschillende voordelen: de positieve eigenschappen van nitril, plus de aangenamere ventilatie door het ongecoate deel, waardoor het draagcomfort aanzienlijk wordt verhoogd. Zo kan in de meest uiteenlopende sectoren nog ruwer werk worden uitgevoerd.

Wat te doen bij een latexallergie?

Vooral mensen die in de gezondheids-, voedings- en hygiëne-industrie werken, kennen het probleem van latexovergevoeligheid. Deze vorm van allergie hoeft niet vanaf het begin te bestaan. Het kan ook ontstaan ​​door langdurig contact met sporen van latex en door het inademen van latexpoeder in de lucht. Mensen met een latexallergie mogen niet meer regelmatig in contact komen met latex, daarom moeten werkgevers latexvrije handschoenen verstrekken. Alternatieven zijn bijvoorbeeld verschillende soorten rubber, PVC of Neopreen®.

Vereisten voor wegwerphandschoenen

De handschoenen zijn gemaakt om de natuurlijke bescherming van onze huid te ondersteunen. Belangrijke eigenschappen zijn dat de handschoenen zo duurzaam mogelijk zijn tegen invloeden van buitenaf zoals zuren, oliën, oplosmiddelen, micro-organismen of chemicaliën, maar ook mechanische irritatie kunnen afweren. De wegwerphandschoenen moeten echter nog steeds zo veel mogelijk gevoelig zijn bij het aanraken, gemakkelijk aan- en uittrekken en ook goed passen. Ook het materiaal moet daarom ook een hoge mate van flexibiliteit hebben.

Ook nog interesse in onze nieuwsbrief? Koop onze artikelen of producten en meld je aan tijdens dit proces. Daarnaast willen we ook kortingsacties met bijbehorende codes hierin vermelden. Ook voor andere disposables.


 

 

Puntjes raster
Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting