Cirkel puntjes

Nitril handschoenen

Wat zijn nitril handschoenen? Waar kun je nitril handschoenen voor gebruiken? Waar koop je nitril handschoenen? Wat is het verschil tussen nitril en latex handschoenen? Op deze vragen geven we je graag antwoord.

Nitril handschoenen zijn in diverse uitvoeringen, kleuren en maten te verkrijgen. Ga voor een goede bescherming altijd naar een betrouwbare leverancier. Of je nu kiest voor nitril handschoenen, latex handschoenen of vinyl handschoenen Wij zijn al ruim 20 jaar de handschoenenspecialist in NL en BE.

  • Nitrilhandschoenen zijn latex vrij en allergievrij
  • Online uit voorraad verkrijgbaar bij 2WINS - al 20 jaar de handschoenenspecialist
  • Leverbaar in de kleuren: wit, blauw, zwart, roze, geel, rood, paars, lila, indigoblauw, groen
  • Laagste prijs - beste kwaliteit - gratis advies
  • In alle maten verkrijgbaar: XS - S - M - L - XL - XXL
  • Horeca - kappers - schoonheidsspecialist - pedicure - tattoo - zorg - industrie - food

Enkele uitgelichte producten

Puntjes raster Hexagons

Nitril handschoenen kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van wegwerphandschoenen?

Nitril handschoenen kopen? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij je keuze voor de aanschaf van wegwerphandschoenen. We geven je hieronder wat meer uitleg hierover. Mocht je nog vragen hebben over de verschillende soorten handschoenen, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag met je mee om de juiste handschoen te kiezen.

Wat zijn nitril handschoenen?

Nitrilhandschoenen zijn latexvrije wegwerphandschoenen die huidvriendelijk zijn en geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ze zijn gemaakt van nitrilrubber en hebben bovendien goede materiaaleigenschappen.

Welke kleuren nitril wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar?

De handschoenen zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan de standaard kleuren wit en blauw maar ook zwart, roze, paars, lila, geel, groen, rood en indigoblauw zijn uit voorraad leverbaar.

Waar zijn nitrilhandschoenen van gemaakt?

Nitril is een zogenaamd copolymeer en bestaat uit verschillende componenten. Het hoofdbestanddeel is acrylonitril, dat ook wordt gebruikt bij de productie van duroplastics (kunststoffen die na uitharding niet meer vervormbaar zijn), bijvoorbeeld in Legoblokjes. Hieruit wordt acrylonitril-butadieenrubber, of kortweg nitrilrubber, verkregen door polymerisatie, meer bepaald door copolymerisatie, met andere stoffen.

Waarom nitril handschoenen?

Het voordeel van nitrilhandschoenen, in tegenstelling tot latex handschoenen, is dat er geen latexallergie kan worden opgewekt. Bijzonder opmerkelijk is ook de goede veerkracht van deze handschoenen.

Wat is beter? Vinyl wegwerphandschoenen of nitril wegwerphandschoenen?

Nitrilhandschoenen zijn aanzienlijk resistenter dan vinylhandschoenen, maar ook duurder. De grootste verschillen zitten in de rekbaarheid en mechanische sterkte: dit betekent dat vinylhandschoenen gemakkelijker scheuren en minder gevoelig zijn.

Wat is het verschil tussen nitril en latex?

In vergelijking met latexhandschoenen hebben nitrilhandschoenen een hogere mechanische sterkte (vooral weerstand tegen perforatie) en chemische weerstand, maar behouden ze toch hun hoge elasticiteit, wat een zeer belangrijk aspect is vanwege de gevoeligheid en ergonomie van wegwerphandschoenen.

Wie heeft nitril handschoenen nodig?

Deze wegwerphandschoenen worden in veel werkgebieden gebruikt: ziekenhuizen, bejaardentehuizen maar ook voedselverwerkende bedrijven zoals bakkerijen, slagers, hotels en restaurants. Ook kappers hebben grote hoeveelheden handschoenen nodig vanwege Covid-19.

Is nitril giftig?

Nee, het eindproduct wordt grotendeels als niet-toxisch en onschadelijk voor de gezondheid beschouwd. Een studie onderzocht bijvoorbeeld medische handschoenen gemaakt van verschillende materialen en vond geen enkele toxiciteit in die van nitrilrubber.

Nitril handschoenen kopen maar wat is nitril?

Het is een chemische verbinding van koolstof en drievoudig gebonden stikstof. Dit is het uitgangsmateriaal voor het zogenaamde nitrilrubber, waarvan veel werkhandschoenen, vooral de dunne wegwerphandschoenen, worden gemaakt.

Welke wegwerphandschoenen zijn goed?

Wegwerphandschoenen van nitril overtuigen ook wat betreft tastgevoeligheid en draagcomfort. Bovendien is het materiaal zeer goed bestand tegen alcohol, oplosmiddelen, zuren en, in tegenstelling tot latex- en vinylhandschoenen, ook tegen vetten en oliën.

Is nitril een plastic?

Het is een kunststof waarvan het hoofdbestanddeel aardolie is en is veruit superieur aan veel andere kunststoffen en overtuigt door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Ook wegwerphandschoenen van nitril zijn bijzonder huidvriendelijk (vrij van latex proteïnen!).

Contact

Meer informatie nodig? We kunnen alle verschillende handschoenen leveren. Van werkhandschoenen tot extra sterke handschoenen of handschoenen voor extra bescherming. Dus dik of dun, sterk of goedkoop? We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Ook voor alle protectiekleding of verbruiksartikelen kun je bij ons terecht. Kortom: vul het contactformulier in en we geven je vaak direct een antwoord. Uiteraard kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0) 77 77 03 018 of via whatsapp: +31 (0) 6 38 28 78 55.

 

Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting