Cirkel puntjes

Nitril handschoenen dental

Op zoek naar nitril handschoenen dental? Kijk dan vooral verder op onze website en vind een zeer ruim assortiment aan alle soorten, maten en kleuren wegwerphandschoenen

Nitril handschoenen Dental zijn speciaal geselecteerde handschoenen als ook disposables voor de specialisten in de mondzorg zoals tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten maar natuurlijk ook een kaakchirurg of tandprotheticus.

  • Wegwerphandschoenen in de tandartspraktijk: welk materiaal is het meest geschikt?
  • Latex handschoenen: hoog draagcomfort, maar een probleem voor mensen met een allergie
  • Nitrilhandschoenen: Steeds populairder, comfortabel en verkrijgbaar in vele kleuren
  • Vinyl onderzoekshandschoenen - goedkoop alternatief
  • Welke categorieën beschermende handschoenen zijn er in persoonlijke beschermingsmiddelen?

Enkele uitgelichte producten

Puntjes raster Hexagons

Nitril handschoenen dental

Wat zijn nu eigenlijk handschoenen van nitrilrubber

Nitril handschoenen dental zijn gemaakt van synthetisch rubber, een chemische verbinding die bestaat uit koolstof en drievoudig gebonden stikstof. Dit nitrilrubber is een copolymeer van acrylonitril en 1,3-butadieen, dat wordt gekenmerkt door zijn hoge weerstand tegen minerale oliën, vetten en koolwaterstoffen. Nitrilrubber is rond 1930 ontwikkeld.

Veilig en comfortabel: de nitrilhandschoen

Nitrilhandschoenen zijn niet irriterend en daarom de ideale werkhandschoenen voor mensen met een allergie. Ze zijn zeer elastisch en duurzaam. Ze passen zich aan de vorm van de hand aan en maken zo comfortabel werken mogelijk. Vergeleken met de nitrilhandschoenen die een paar jaar geleden werden geproduceerd, zijn de producten van vandaag ook verrassend comfortabel. Ook het langdurig dragen van de handschoenen is geen probleem door de geringe slijtage en het langzame verouderingsproces. Kortom: nitrilhandschoenen kunnen veel en zijn daarom in elke tandartspraktijk de hele werkdag een ideale partner.

Bepaal de juiste handschoenmaat

De juiste maat van je nitrilhandschoenen bepaal je eenvoudig. Plaats een meetlint op het breedste deel van uw handpalm, meestal boven de duim en onder de knokkels, en lees de omtrek van uw hand af. Dan vind je eenvoudig de juiste maat in onze maattabel

Nitril handschoenen dental van 2WINS

In de online shop van 2WINS vindt je de juiste nitrilhandschoenen voor uw tandartspraktijk, dokterspraktijk of andere medische instelling. Blader door het assortiment niet-steriele handschoenen en kies tussen gepoederde en poedervrije nitrilhandschoenen. De producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en vallen nauwelijks op tijdens het dragen. Ze zijn ook gemakkelijk aan en uit te trekken. In de webshop van 2WINS vind je nitril handschoenen in alle soorten, maten als ook kleuren.

Nitril handschoenen dental? Hebben we!

Onze wegwerphandschoenen zijn van een heel bijzonder soort en overtuigen door hun optimale pasvorm en hoge kwaliteit. Ze imponeren ook met verschillende unieke eigenschappen, zoals de toevoeging van Aloë Vera. Alle handschoenen zijn vervaardigd volgens de norm EN 455 en komen overeen met de AQL van 1,5.

In het assortiment wegwerphandschoenen is er voor elke klant de juiste handschoen, of je nu de voorkeur geeft aan een glad of antislip oppervlak, latex- of nitrilhandschoenen. Of is het een speciale kleur? Voor iedere praktijk hebben wij het juiste product in ons assortiment.

Voordelen van nitril wegwerphandschoenen in vergelijking met latex en vinyl

Nitrilhandschoenen behoren tot de meest populaire wegwerphandschoenen. Werden enkele jaren geleden nog vooral latexhandschoenen gebruikt, nu nemen nitrilhandschoenen het langzamerhand over van andere wegwerphandschoenen. Want wegwerphandschoenen van nitril bieden tal van voordelen ten opzichte van latex- en vinylhandschoenen.

Enerzijds zijn nitrilhandschoenen zeer huidvriendelijk. Omdat ze geen latexproteïnen bevatten, zijn ze ook ideaal voor mensen die allergisch zijn voor latex.

Nitrilhandschoenen beschermen tegen micro-organismen zoals bacteriën en virussen. In tegenstelling tot vinyl- en latexhandschoenen bieden ze ook een zeer goede bescherming tegen chemicaliën, vetten en oliën. Ze zijn daarom populairder dan latex- en vinylhandschoenen, vooral in laboratoria en voor schoonmaakwerk, maar ook bij het omgaan met voedsel en in werkplaatsen.

Nitrilhandschoenen beschermen ook tegen scherpe voorwerpen. Ze zijn zeer scheurvast en slijten zeer langzaam, waardoor ze extreem duurzaam zijn. Nitrilhandschoenen bieden niet alleen een goede bescherming tegen micro-organismen, chemicaliën, vetten, oliën en scherpe voorwerpen, ze zijn ook zeer comfortabel om te dragen. Ze voelen aangenaam aan op de huid en maken een goede tactiele gevoeligheid mogelijk.

Toepassingsgebieden: Wie heeft nitrilhandschoenen nodig?

Vanwege hun talrijke voordelen zijn nitrilhandschoenen erg populair in veel werk- en toepassingsgebieden. In de geneeskunde, vooral in de tandheelkunde en in laboratoria, gebruikt men vaak nitrilhandschoenen vanwege hun goede beschermende functie. Daarnaast hebben de wegwerphandschoenen zich bewezen in de horeca en voedingsindustrie.

Nitrilhandschoenen in de geneeskunde

Enerzijds zijn nitrilhandschoenen erg populair in de geneeskunde omdat ze een goede barrière vormen tussen de hand en potentieel schadelijke micro-organismen. Nitrilhandschoenen bieden daarom een ​​goede bescherming tegen bacteriën en virussen, maar ook tegen direct contact met uitwerpselen en lichaamsvloeistoffen.
Om deze reden draagt men nitrilhandschoenen zowel in ziekenhuizen als door artsen in privépraktijken en in ambulances.

Als je op zoek bent naar nitrilhandschoenen voor medicijnen, moet je er altijd voor zorgen dat de handschoenen gecertificeerd zijn volgens de Europese norm 455 (EN 455). Deze norm bepaalt of een wegwerphandschoen is goedgekeurd voor gebruik op medisch gebied of niet.

Nitrilhandschoenen in de tandheelkunde – nitril handschoenen dental

Nitrilhandschoenen zijn niet alleen populair in de huisartsgeneeskunde. Ook tandartsen en orthodontisten gebruiken de wegwerphandschoenen graag vanwege hun scheurvastheid en rekbaarheid. De goede tastzin maakt ook nauwkeurig en delicaat werken mogelijk, zelfs als de nitrilhandschoenen nat worden.

De goede kwaliteit van de wegwerphandschoenen wordt bevestigd door de norm EN 455, die vereist is voor gebruik in alle medische gebieden.

Nitrilhandschoenen in de bejaarden- en verpleging – Nitrilhandschoenen in de verpleging

Nitrilhandschoenen zijn ook populair in de poliklinische en intramurale zorg. Ook hier beschermen ze tegen direct contact met lichaamsvloeistoffen, bacteriën en virussen.

Aangezien in de verpleging vaak medische ingrepen nodig zijn (bv. verbandwissel of infusen), raden we aan om ook wegwerphandschoenen te kiezen die voldoen aan de Europese norm 455.

Voor niet-medisch werk (bijvoorbeeld het wassen van patiënten) kunnen wegwerphandschoenen die niet gecertificeerd zijn volgens de Europese norm 455 ook voldoende zijn.

Blauwe nitrilhandschoenen in de voedingsmiddelenindustrie

Wegwerphandschoenen draagt men bij het professioneel omgaan met voedsel om de hoogst mogelijke standaard van hygiëne te garanderen. Omdat nitrilhandschoenen zeer goed bestand zijn tegen oliën en vetten, hebben ze de voorkeur in de voedingsindustrie.

Ter vergelijking: zowel latex- als vinylhandschoenen zijn daarentegen niet geschikt voor contact met vet voedsel.

Want als vinylhandschoenen in aanraking komen met vetten, kunnen er chemische stoffen (zogenaamde weekmakers) uit de handschoenen vrijkomen en in het voedsel terechtkomen. Om consumenten te beschermen tegen het consumeren van deze potentieel schadelijke weekmakers, mogen vinylhandschoenen niet worden gebruikt bij het hanteren van vet voedsel.

Latex-eiwitten kunnen ook vrijkomen uit latexhandschoenen als ze in contact komen met vet voedsel. Als de latexeiwitten in het voedsel migreren en vervolgens worden geconsumeerd door een persoon die allergisch is voor latex, kan dit leiden tot een allergische reactie.

Blauwe nitrilhandschoenen zijn vooral populair in de voedingsindustrie. Want als een handschoen scheurt of kwijtraakt, is een blauwe nitrilhandschoen of een blauw handschoenschroot veel gemakkelijker terug te vinden dan een handschoen met een andere kleur. Omdat er van nature geen blauw voedsel is. Blauw valt daarom het meest op en kan het gemakkelijkst worden uitgefilterd.
Zorg er bij het kiezen van uw nitrilhandschoenen voor de voedingssector voor dat ze een voedselveiligheidsverklaring hebben. Of een nitrilhandschoen geschikt is voor het hanteren van voedsel vindt je bij alle product omschrijvingen.

Wegwerphandschoenen in de gastronomie

Wegwerphandschoenen zijn niet alleen populair in de voedselverwerkende industrie, maar ook in de gastronomie. Want wegwerphandschoenen staan ​​symbool voor hygiëne en reinheid voor de klant.

Aangezien er in de horeca vaak gebruik wordt gemaakt van vette voedingsmiddelen, is het aan te raden om ook hier nitrilhandschoenen te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de wegwerphandschoenen probleemloos in contact kunnen komen met de verschillende levensmiddelen, moet er ook in de horeca op worden gelet dat de handschoenen een voedselveiligheidsverklaring kunnen dragen.

Stijltip

Vooral zwarte nitrilhandschoenen zijn erg populair in de gastronomie. Omdat ze niet alleen een hoge standaard van hygiëne garanderen, maar er ook nog eens geweldig uitzien.

Chemische wegwerphandschoenen voor laboratoria

Nitrilhandschoenen hebben ook de voorkeur in laboratoria. Omdat nitrilhandschoenen een aanzienlijk betere chemische weerstand bieden dan latex- en vinylhandschoenen.
Als u op zoek bent naar chemische wegwerphandschoenen, moet u ervoor zorgen dat de handschoenen voldoen aan de Europese norm 374. Want in de loop van deze norm test men in hoeverre een wegwerphandschoen beschermt tegen chemicaliën.

Kijk ook even naar het pictogram op een handschoenen doosje. De letters onder de erlenmeyer geven aan welke teststoffen zijn gebruikt. Dit geeft informatie over met welke chemicaliën de handschoen kan worden gebruikt.

Nitril – Chemisch bestendige handschoenen voor schoonmaakwerkzaamheden – Nitril handschoenen voor schoonmaakwerkzaamheden

Ook bij het omgaan met schoonmaakmiddelen is het belangrijk dat uw handen goed beschermd zijn. Want veel schoonmaakmiddelen bevatten chemicaliën en andere stoffen die de beschermlaag van de handen kunnen aantasten. Zorg er daarom voor dat de wegwerphandschoenen die je gebruikt bij het omgaan met schoonmaakmiddelen een goede bescherming bieden tegen chemicaliën.

Ook hier kunt je verwijzen naar het pictogram van de Europese norm 374. Als het handschoenen doosje is gemarkeerd met het pictogram, kan men de handschoen in principe gebruiken als chemische wegwerphandschoen. De letters onder de erlenmeyer geven aan welke testchemicaliën ze gebruiken om de chemische weerstand van de handschoen te testen (zie ook de uitleg categorieën)

Wegwerphandschoenen voor schoonheidssalons & kappersstudio’s

Nitrilhandschoenen zijn ook op andere gebieden erg populair. Zo gebruikt men ze bijvoorbeeld ook in schoonheidssalons om hun eigen handen en klanten te beschermen.

Aangezien er geen specificaties zijn voor de kleur van wegwerphandschoenen in de cosmeticasector, zijn schoonheidsspecialisten en tattoo-artiesten vrij in hun keuze. Vooral gekleurde wegwerphandschoenen zijn populair. Zo heb je de Hygostar handschoenen Safe Light in de kleuren geel, roze, rood, lila, wit, blauw, groen, zwart en geel.

Zwarte nitrilhandschoenen in tattoo-studio’s – Nitril handschoenen in de tattoo studio

Zwarte nitrilhandschoenen zijn vooral populair in tattoo-studio’s. Want op een zwarte handschoen vallen bloed- en verfvlekken nauwelijks op.

Aangezien tatoeages open wonden zijn, kan een tatoeage ook als medische doeleinden worden gezien. Aangezien sommige ziekten kunnen worden overgedragen door contact met besmet bloed, moet men er altijd voor zorgen dat de tatoeëerder en zijn cliënt niet per ongeluk met elkaars bloed in contact komen.

Dit vereist dat je een wegwerphandschoen gebruikt die voldoet aan de eisen voor een medische handschoen (Europese norm 455).

 

Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 892 reviews.