Cirkel puntjes

NatureStar

Biologische wegwerpproducten: Duurzaam wegwerpservies, wegwerpbekers en wegwerpbestek van het merk NatureStar.

Alle biologische wegwerpproducten van NatureStar zijn gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en zijn bijzonder ecologisch in hun productie. NatureStar staat voor een bewust en zorgvuldig gebruik van de hulpbronnen van onze planeet en richt zich daarom volledig op duurzaamheid en milieubescherming.

Puntjes raster Hexagons

Aanvullende informatie:

Bij de ontwikkeling van deze bijzonder ecologische producten was het doel om wegwerpartikelen zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Natuurlijk moesten de biologische producten ook voldoen aan de kwaliteitsnormen van conventionele producten. Met het merk Nature Star voldoet Franz Mensch aan deze hoge standaard. Alle biologische wegwerpproducten zijn duurzaam geproduceerd en na gebruik volledig composteerbaar.

Deze biologische productlijn is bijzonder belangrijk voor Franz Mensch. Milieubescherming en duurzaamheid zijn in het hele bedrijf van groot belang. Want een gezonde natuur is essentieel voor mens en dier.

Uw selectie van NatureStar biologische wegwerpproducten :

 • Berkenhouten spiesjes – bijv. voor barbeque-spiezen of fruitspiesjes
 • Houten vorken – ideaal voor friet of curryworst
 • Houten tandenstokers en bamboe tandenstokers
 • Houten roerstaafjes – perfect voor coffee-to-go en een geweldig alternatief voor plastic roerstaafjes
 • Houten tongspatel – voor medische praktijken en ziekenhuizen
 • Wegwerpbestek van hout – bestaande uit mes, vork en lepel
 • Houten boten – zorg voor een bijzonder hoogtepunt bij het buffet
 • Papieren rietjes of PLA rietjes
 • Bamboe spiesjes
 • Bamboestokken – ideaal als eetstokjes voor Aziatisch eten
 • Fingerfoodspiesjes en partyspiesjes van bamboe in vele vormen en kleuren – voor een creatieve en bijzondere foodpresentatie
 • Bamboe fingerfood tang
 • Biologisch wegwerpservies gemaakt van suikerrietvezels – bestaande uit biologische wegwerpborden, kommen en lunchboxen
 • Biologisch wegwerpbestek gemaakt van C-PLA (maïzena) – Lepel, mes en vork verkrijgbaar, hittebestendig en volledig composteerbaar
 • Biologische kartonnen wegwerpbekers – ideaal voor koffie en andere warme dranken
 • Deksel voor biologische drinkbekers van C-PLA (maïszetmeel)
 • Biologisch wegwerpservies gemaakt van palmbladeren

Biologische wegwerpartikelen

Alle biologische wegwerpartikelen van het merk Nature Star zijn gemaakt van duurzame grondstoffen. Dat betekent: men gebruikt alleen natuurlijke materialen die hernieuwbaar zijn. Onze biologische producten maakt men van klassieke materialen zoals hout of bamboe, maar ook van innovatieve biologische grondstoffen zoals suikerrietvezels of maïszetmeel. In de volgende paragrafen leest u meer over biomaterialen voor producten voor eenmalig gebruik.

Milieuvriendelijke bamboe party-spiesjes:

De creatieve spiesjes van bamboe fingerfood zijn het hoogtepunt van elk buffet. De spiesen zijn verkrijgbaar in tal van vormen en kleuren en vormen een perfect decor voor uw eten. Maar er zit veel meer in de spiesjes. Elke bamboe-spies is uiterst milieuvriendelijk en duurzaam. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en daarmee de ideale grondstof voor ecologische wegwerpproducten. Men oogst dit sneller dan hout. De spiezen zijn volledig composteerbaar en extreem stabiel.

Houten wegwerpproducten

Hout is een uitstekend materiaal voor ecologische producten. Het is duurzaam omdat het een hernieuwbare grondstof is. Hout is biologisch afbreekbaar en bovendien erg goedkoop. Franz Mensch heeft verschillende spiesen en tandenstokers van berkenhout onder het label Nature Star . Natuurlijk gebruikt Franz Mensch geen hout van open plekken in het regenwoud.

Berkenhout is bijzonder stabiel en kan onbehandeld (ongebleekt) verwerkt worden. Een speciale oppervlaktebehandeling maakt het hout ook zeer glad. Uw voordeel: Geen chips en ruwe plekken. Hout staat bekend als het uitgangsmateriaal voor papier en karton. Daarom vallen de biologische wegwerpbekers en de biologische drinkrietjes van papier in de categorie “hout”. Zowel de biologische wegwerpbekers als de biologische rietjes zijn volledig composteerbaar en zeer milieuvriendelijk. Een voorbeeld: na slechts 80 dagen professioneel composteren is 90% van een biologische drinkbeker al vergaan.

Maïszetmeel als grondstof voor biologische wegwerpproducten

Uit maïszetmeel kan een uitstekend bioplastic worden gemaakt, in de volksmond ook wel gewoon bioplastic genoemd. Een innovatief materiaal dat bestaat uit hernieuwbare grondstoffen, composteerbaar is en op het eerste gezicht lijkt op conventioneel plastic. PLA is de naam van het materiaal. De afkorting staat voor polylactiden (melkzuren). Het PLA kan worden gekristalliseerd door talkpoeder toe te voegen. Hierdoor ontstaat een bijzonder hittebestendig bioplastic: C-PLA of gekristalliseerd PLA. C-PLA kan bijvoorbeeld verder worden verwerkt tot biologisch wegwerpbestek en is geschikt voor contact met warm eten en drinken. Nog een voordeel: De productie van zowel PLA als C-PLA veroorzaakt 60% minder CO2-uitstoot dan “normaal” plastic zoals PET of PS. Daarnaast kunnen alle PLA en C-PLA producten milieuvriendelijk worden afgevoerd. Industriële compostering, vergisting of recycling zorgen voor een gesloten materiaalkringloop.

Biologisch wegwerpservies gemaakt van suikerriet: hoe uit een afvalproduct iets ingenieus ontstaat

Suikerriet is wereldwijd de belangrijkste grondstof voor de suikerproductie. De zogenaamde bagasse is een afvalproduct.  Deze bagasse is een restant van het suikerriet dat niet meer wordt gebruikt. Werkelijk! Want de suikerrietvezels zijn een eersteklas materiaal voor biologische wegwerpproducten. Bovendien kan de bagasse tot pulp worden vermalen en in elke gewenste vorm worden geperst. uit de restanten van de suikerrietplant worden hoogwaardige en uiterst milieuvriendelijke biologische borden, biologische kommen of biologische lunchboxen gemaakt. Een dubbele meerwaarde waar mens en milieu blij van worden!

Verdere voordelen: Het biologische wegwerpservies van suikerrietvezels is volledig composteerbaar, waterbestendig, olie- en vetbestendig, geschikt voor magnetron en koelkast en hittebestendig tot 90°C.

Composteerbaar en biologisch afbreekbaar… Het is hetzelfde, nietwaar?

Nee, deze beide termen gooit men vaak op één hoop. Strikt genomen is er echter een verschil. De term “biologisch afbreekbaar” is erg algemeen. Uiteindelijk kan bijna elk materiaal gedolven worden. Biologisch afbreekbare materialen worden na verloop van tijd afgebroken door bacteriën en andere organismen. De omstandigheden waaronder deze degradatie plaatsvindt, zijn echter niet gedefinieerd.

Niet zo met composteerbare producten. Ze moeten aan strikte richtlijnen voldoen en zijn daarmee “normale” biologisch afbreekbare producten een stap voor op het gebied van milieubescherming. Composteerbare producten zijn altijd gemaakt van organische materialen die van nature uiteenvallen om echte compost te produceren. Om van organisch afval compost te maken, moeten de omgevingsomstandigheden goed zijn. Dit omvat zowel voldoende water en zuurstof als ook de juiste temperatuur. De Europese norm DIN EN 13432 en de Amerikaanse norm ASTM D6400 specificeren het tijdsbestek waarbinnen de grondstoffen volledig moeten zijn afgebroken. Zo moet 90% van het materiaal na 6 maanden afgebroken zijn. Heel belangrijk: composteerbare materialen laten geen twijfelachtige resten achter en zijn daarom bijzonder milieuvriendelijk.

Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 914 reviews.