Cirkel puntjes

Hygiëne richtlijnen LCHV

De hygiëne richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) worden ontwikkeld door experts en bieden praktische en effectieve maatregelen om hygiëne te waarborgen in diverse sectoren.

De richtlijnen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en expertise op het gebied van hygiëne, bieden praktische en effectieve maatregelen voor voedselbereiding, gezondheidszorg, horeca en meer. Ze zijn ontwikkeld met als doel het waarborgen van veilige en gezonde omgevingen in verschillende sectoren

 • Kenniscentrum voor hygiëne en infectiepreventie
 • Stellen hygiënerichtlijnen voor verschillende sectoren op
 • Het geven van scholing
 • Het beantwoorden van vragen over hygiëne en infectiepreventie
 • Ze organiseren jaarlijks diverse (bij-)scholingsactiviteiten.
 • LCHV is afkorting voor Landelijk Centrum voor Veiligheid en Hygiëne

LCHV Hygiëne Richtlijnen

De Gids voor Veilige en Hygiënische Omgevingen!

Op zoek naar uitgebreide en actuele hygiëne richtlijnen voor diverse sectoren? Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) biedt gedetailleerde richtlijnen om hygiëne in verschillende omgevingen te waarborgen. Of het nu gaat om de voedingsindustrie, gezondheidszorg, horeca of andere sectoren. Ze bieden dan ook betrouwbare en up-to-date richtlijnen voor een veilige werkomgeving.

Waarom zijn hygiëne richtlijnen belangrijk?

Hygiëne is van essentieel belang voor de gezondheid en veiligheid van zowel medewerkers als klanten. Strikte hygiëne richtlijnen helpen bij het voorkomen van ziektekiemen, bacteriën en virussen, en dragen bij aan het behoud van een positieve reputatie voor uw bedrijf.

Over het LCHV

Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCH)  is een kenniscentrum voor hygiëne en infectiepreventie. Activiteiten die het LCHV uitvoert zijn onder meer het maken van richtlijnen, het geven van scholing aan GGD(Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en en het beantwoorden van vragen over hygiëne en infectiepreventie.

Scholingsaanbod

Het LCHV organiseert jaarlijks diverse (bij-)scholingsactiviteiten. Deze zijn primair gericht op personen die werkzaam zijn bij de GGD in de technische hygiënezorg. Op GGD Kennisnet worden de geplande scholingsmomenten gepubliceerd.

Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) is dé autoriteit op het gebied van hygiëne richtlijnen in Nederland. De richtlijnen worden ontwikkeld door deskundigen op het gebied van hygiëne, gezondheidszorg, voedselveiligheid en meer. Ze streven ernaar om praktische en effectieve richtlijnen te bieden die bovendien gemakkelijk te implementeren zijn in verschillende sectoren.

De Hygiëne Richtlijnen

Het LCHV biedt een breed scala aan hygiëne richtlijnen. Deze zijn afgestemd op specifieke behoeften en uitdagingen van verschillende sectoren. Enkele van de belangrijkste richtlijnen omvatten:

 • Voedselveiligheid: Voor de voedingsindustrie bieden ze gedetailleerde richtlijnen voor het veilig bereiden, verwerken en serveren van voedsel. Met als doel het minimaliseren van voedsel gerelateerde risico’s maar ook het waarborgen van de voedselveiligheid.
 • Zorginstellingen: In de gezondheidszorg verstrekken ze richtlijnen voor infectiepreventie, het reinigen en desinfecteren van apparatuur en omgevingen. Maar ook het handhaven van hygiënische normen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.
 • Horeca: Voor restaurants, cafés en andere horecagelegenheden bieden ze ook richtlijnen voor het schoonmaken van keukens, het hanteren van voedsel en het handhaven van een schone eetomgeving. Dit om de gezondheid en veiligheid van gasten te waarborgen.
 • Kantoren en openbare ruimtes: Het LCHV verstrekt ook richtlijnen voor het schoonmaken en desinfecteren van kantoren, scholen, winkels en andere openbare ruimtes. Om een hygiënische omgeving te creëren voor werknemers, klanten en ook bezoekers.

Waarom LCHV Hygiëne Richtlijnen?

 1. Betrouwbaarheid: De richtlijnen worden ontwikkeld door experts en zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste normen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
 2. Sectorgerichte aanpak: Elke sector heeft unieke behoeften op het gebied van hygiëne. Daarom bieden ze sectorgerichte richtlijnen die zijn afgestemd op specifieke uitdagingen en vereisten.
 3. Praktische toepasbaarheid: De richtlijnen zijn praktisch en gemakkelijk te implementeren, met duidelijke instructies en tips die bedrijven helpen om hygiëne normen effectief toe te passen in hun dagelijkse activiteiten.
 4. Ondersteuning: Ook staat het LCHV klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het implementeren van de richtlijnen, om ervoor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan de hoogste normen van hygiëne en veiligheid.

De hygiënerichtlijnen zijn opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Bij de totstandkoming zijn altijd medewerkers van een GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)-regio en deskundigen uit de sector betrokken. De richtlijnen worden op periodieke basis herzien. Het is dus mogelijk dat in de tussentijd kleine wijzigingen worden doorgevoerd.

Omdat de hygiëne richtlijnen dus kunnen veranderen verwijzen we u graag door naar de site van het RIVM, waar het LCHV onderdeel van uitmaakt, voor de laatste updates.

Bij 2WINS bieden we ook diverse producten volgens de opgestelde richtlijnen. Denk hierbij ook aan categorie 3 handschoenen die voldoen aan de vereiste EN-normeringen

Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 931 reviews.