Cirkel puntjes

TPE

TPE als materiaal

De eigenschap van TPE

TPE staat voor thermoplastisch elastomeer, een materiaal dat men veel gebruikt in verschillende industrieën vanwege de unieke eigenschappen. Hieronder vindt u meer informatie over TPE en de belangrijkste eigenschappen die het materiaal zo gewild maken.

Wat is TPE?

Thermoplastisch elastomeer (TPE) is een materiaal dat zowel thermoplastische als elastomeer eigenschappen heeft. Dit betekent dat het materiaal zich gedraagt als een plastic bij verhitting en als een elastomeer bij afkoeling. TPE gebruikt men vaak als alternatief voor rubber omdat het vergelijkbare eigenschappen heeft, maar ook gemakkelijker te bewerken en te produceren is.

Eigenschappen van TPE

  1. Flexibiliteit: TPE is zeer flexibel en kan worden gebogen en uitgerekt zonder te breken.
  2. Weerstand tegen scheuren en slijtage: Thermoplastisch elastomeer is duurzaam en bestand tegen scheuren en slijtage.
  3. Waterbestendigheid: TPE is bestand tegen water en vocht, waardoor het ideaal is voor gebruik in vochtige omgevingen.
  4. Bestand tegen chemicaliën: Thermoplastisch elastomeer is bestand tegen verschillende chemicaliën, waaronder oliën, vetten en zuren.
  5. Goede isolatie-eigenschappen: thermoplastisch elastomeer is een uitstekende isolator van warmte en elektriciteit.

Toepassingen van TPE

TPE gebruikt men vaak in de automobielindustrie voor onderdelen zoals afdichtingen, slangen en handgrepen. Het wordt ook gebruikt in de medische industrie voor producten zoals handschoenen, slangen en andere medische hulpmiddelen. Daarnaast wordt thermoplastisch elastomeer ook gebruikt in consumentenproducten, zoals telefoonhoesjes, tandenborstels en speelgoed.

Conclusie

TPE is een veelzijdig materiaal met vele unieke eigenschappen. Men gebruikt het vaak in verschillende industrieën vanwege de flexibiliteit, duurzaamheid en waterbestendigheid. Als u meer wilt weten over thermoplastisch elastomeer en hoe u het kunt toepassen in uw projecten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste oplossingen.

Thermoplastisch elastomeer bij 2WINS

Thermoplastisch elastomeer producten met gratis advies! Bestel alle Hygostar, Hygonorm, Hygobase en NatureStar wegwerp producten veilig, voordelig en online.Onze doelstelling: kwalitatieve goede producten leveren tegen (betaalbare) concurrerende prijzen.

2WINS-disposables is opgericht in 2004 en gespecialiseerd in ontwikkeling, productie, marketing en handel in een gevarieerd assortiment disposable producten. Onze kwalitatieve goede producten, zoals: vinyl, nitril en latex handschoenen en alle soorten disposables: mondmaskers, haarnetjes, overalls, hars & wax spatels, celstof deppers, onderzoekstafel papier, overschoenen en overige beschermende kleding onder eigen en/of merknaam, waarbij levering onder “private label” ook tot de mogelijkheden behoort.

We zijn begonnen met de verkoop van latex handschoenen. Vervolgens brachten we eigen label vinyl en nitril handschoenen op de markt. Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder en nog steeds bieden we onze eigen handschoenen aan. Door de vraag vanuit onze klanten zijn we ons assortiment uit gaan breiden. Hierdoor bieden we nu alle soorten disposables aan. Daarnaast adviseren wij u graag (uiteraard vrijblijvend) met uw keuze voor de juiste persoonlijke beschermmiddelen.

Puntjes raster
Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 892 reviews.