Cirkel puntjes

De eigenschap Acryl

Waar wordt acryl gebruikt?

Acryl is een veelgebruikt materiaal in verschillende toepassingen, van kunst en design tot bouw en industrie. Op deze pagina leggen we de eigenschappen van acryl in detail uit. Waarom is het een geweldig materiaal voor zoveel verschillende toepassingen?

Wat is acryl?

Acryl is een thermoplastisch polymeer dat bekend staat om zijn helderheid en sterkte. Men gebruikt het vaak als alternatief voor glas vanwege zijn eigenschappen zoals weerstand tegen breuk, transparantie en hoge lichtdoorlatendheid. Dit materiaal wordt op verschillende manieren bewerkt, zoals zagen, frezen, boren en polijsten. Het wordt ook gegoten in complexe vormen en dan wordt het product aangepast aan verschillende afmetingen en diktes.

Eigenschappen van acryl

Hoge lichtdoorlatendheid: Acryl heeft een hogere lichtdoorlatendheid dan glas en is bestand tegen verkleuring door blootstelling aan zonlicht. Hierdoor is dit materiaal populair voor toepassingen zoals verlichtingsarmaturen, aquariums en reclameborden.

  1. Weerstand tegen breuk: Acryl is 17 keer sterker en slagvaster dan glas. Dit maakt het een geweldig materiaal voor toepassingen waarvoor sterkte en duurzaamheid nodig zijn, zoals autoruiten, skylights en veiligheidsbeglazing.
  2. Flexibiliteit: dit materiaal is flexibeler dan glas en wordt in verschillende vormen gegoten, zoals ronde vormen en gebogen oppervlakken. Hierdoor is acryle zeer geschikt voor design en kunsttoepassingen, zoals meubilair en sculpturen.
  3. Weerbestendigheid: Acryl is bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en wind. Dit maakt het een populair materiaal voor buitentoepassingen zoals terrasoverkappingen, serres en windschermen.
  4. Warmte-isolatie: dit materiaal heeft een lage thermische geleidbaarheid, waardoor het een goede isolator is en energie bespaart. Dit maakt acryl een populair materiaal voor isolerende beglazing en glaspanelen in koelkasten.

Toepassingen van acryle producten

Acryl gebruikt men in een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Bouw: acryl gebruikt men voor toepassingen zoals gevelbekleding, beglazing en dakbedekking vanwege zijn hoge slagvastheid en weerstand tegen breuk.
  • Industrie: acryl gebruikt men voor toepassingen zoals scheepvaart en luchtvaart vanwege zijn hoge transparantie, lichtgewicht en sterkte.
  • Verlichting: dit materiaal gebruikt men voor verlichtingstoepassingen vanwege zijn hoge lichtdoorlatendheid en weerstand tegen verkleuring.
  • Design en kunst: acryle gebruikt men ook in design- en kunsttoepassingen.

Deze producten zijn verkrijgbaar bij 2WINS

Acryle producten met gratis advies! Bestel alle Hygostar, Hygonorm, Hygobase en NatureStar wegwerp producten veilig, voordelig en online.Onze doelstelling: kwalitatieve goede producten leveren tegen (betaalbare) concurrerende prijzen.

2WINS-disposables is opgericht in 2004 en gespecialiseerd in ontwikkeling, productie, marketing en handel in een gevarieerd assortiment disposable producten. Onze kwalitatieve goede producten, zoals: vinyl, nitril en latex handschoenen en alle soorten disposables: mondmaskers, haarnetjes, overalls, hars & wax spatels, celstof deppers, onderzoekstafel papier, overschoenen en overige beschermende kleding onder eigen en/of merknaam, waarbij levering onder “private label” ook tot de mogelijkheden behoort.

We zijn begonnen met de verkoop van latex handschoenen. Vervolgens brachten we eigen label vinyl en nitril handschoenen op de markt. Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder en nog steeds bieden we onze eigen handschoenen aan. Door de vraag vanuit onze klanten is ons assortiment uitgebreid. Hierdoor leveren we nu alle soorten disposables. Daarnaast adviseren wij u graag (uiteraard vrijblijvend) met uw keuze voor de juiste persoonlijke beschermmiddelen.

Ook nog interesse in onze nieuwsbrief? Koop onze artikelen of producten en meld je aan tijdens dit proces. Daarnaast willen we ook kortingsacties met bijbehorende codes hierin vermelden. Ook voor andere disposables.

Puntjes raster
Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 823 reviews.