Cirkel puntjes

Verschil nitril vinyl latexhandschoenen?

Nitril of latex of vinyl - Welke handschoen is de beste keuze?

Er zijn talloze varianten van wegwerphandschoenen, gemaakt van verschillende materialen, in verschillende kleuren, met of zonder poeder, enz. Wie op zoek is naar de juiste wegwerphandschoen voor het respectievelijke toepassingsgebied, wordt daarom vaak overweldigd door het grote aanbod. Iedere handschoen heeft specifieke eigenschappen:

  • Comfort
  • Rekbaarheid
  • Treksterkte
  • Huidvriendelijkheid
  • Houdbaarheid
  • Chemische bestendigheid

Enkele uitgelichte producten

Puntjes raster Hexagons

Latex handschoenen, nitril handschoenen of vinyl handschoenen?

Verschil nitril vinyl latexhandschoenen? Latex, nitril en vinyl: dit zijn de drie belangrijkste materialen die worden gebruikt bij de productie van onderzoekshandschoenen. Deze materialen hebben elk hun voor- en nadelen en zijn daarom meer of minder geschikt voor bepaalde toepassingsgebieden.

Verschil nitril vinyl latexhandschoenen? – Latexhandschoenen – voor- en nadelen

Tot voor kort was de klassieke wegwerphandschoen voornamelijk gemaakt van latex. Latexhandschoenen kunnen op hun beurt worden onderverdeeld in latexhandschoenen met poedervorming en latexhandschoenen zonder poedervorming.

Gepoederde latexhandschoenen hebben als voordeel dat ze gemakkelijker aan en uit te trekken zijn omdat ze minder aan de huid plakken. Toch hebben de poedervrije handschoenen meestal de voorkeur, omdat er beduidend meer latexproteïnen in de gepoederde latexhandschoenen zitten, wat het risico op een latexallergie verhoogt.

De voordelen van latexhandschoenen zijn hun enorme elasticiteit, de dikte van de handschoen en hun duurzaamheid. Zo biedt een latex handschoen een goede bescherming en comfort.

De toepassingsgebieden voor latexhandschoenen liggen voornamelijk in de medische sector, in de zorg, in de gastronomie, in de cosmetica-industrie en in de ambachtelijke sector.
Naast het klassieke model, de naturelkleurige, beige handschoen, zijn er nu ook zwarte, roze of paarse latex handschoenen. Deze zijn vooral populair in de horeca en in cosmetica- of tattoostudio’s.

Nitril handschoenen – Voordelen en nadelen

Nitril handschoenen zijn nog niet zo lang op de markt, maar zijn er toch in geslaagd om latex handschoenen in te halen als de meest populaire wegwerphandschoenen.

Het voordeel van nitril handschoenen, in tegenstelling tot latex handschoenen, is dat er geen latexallergie kan worden opgewekt. Bijzonder opmerkelijk is ook de goede veerkracht van de nitril handschoenen. Want nitril handschoenen bieden een goede bescherming tegen veel oliën en chemicaliën en zijn daarom ook geschikt voor laboratoriumwerk. De Europese norm 374 toetst deze eigenschappen en zorgt voor een goede bescherming.

Desalniettemin moet u er vóór het gebruik van de nitrilhandschoenen voor zorgen dat de respectieve nitril handschoenen voor eenmalig gebruik ook ondoordringbaar zijn voor de specifieke stoffen in uw toepassingsgebied en volledige bescherming bieden. Verder hebben nitril handschoenen het voordeel dat ze zeer scheurvast zijn en een zeer goed tastgevoel hebben.

Nitril handschoenen hebben echter ook nadelen, zoals de lagere elasticiteit in vergelijking met latexhandschoenen. De toepassingsgebieden van nitrilhandschoenen komen overeen met die van latexhandschoenen. Nitril handschoenen gebruikt men in de medische sector, in de gastronomie, in de cosmetica-industrie en ook voor handwerk.

Net als de latex handschoenen produceert men nu ook nitril handschoenen in verschillende kleuren geproduceerd. Hier wordt een breed scala aan kleuren aangeboden, van mintgroen tot abrikoos. Op het gebied van nitrilhandschoenen vindt u voor elke toepassing handschoenen in uw favoriete kleur.

In de voedingsmiddelenindustrie worden bijvoorbeeld vooral blauwe wegwerphandschoenen gebruikt, terwijl in de medische sector bijvoorbeeld mint kleurige, violette of turquoise wegwerphandschoenen vaak worden gebruikt om het interieur van een praktijk te matchen.

Vinyl handschoenen – voor- en nadelen – Verschil nitril vinyl latexhandschoenen?

De vinyl handschoen is het meest kosteneffectieve alternatief van de drie materialen, maar goede kwaliteit heeft ook zijn prijs. Daarom biedt de vinyl handschoen relatief minder bescherming dan latex- of nitrilhandschoenen en is ook minder rekbaar en minder scheur vast.

Vinyl handschoenen gebruikt men voornamelijk in de zorg omdat ze een zeer zacht materiaal hebben en goed geschikt zijn voor kortstondig contact met alkaliën en zuren. Dus ook voor lichte onderhouds- en was werkzaamheden. Verder gebruikt men vinylhandschoenen vaak in particuliere huishoudens, kapsalons en in de industrie.

Als men vinyl handschoenen in de voedingsmiddelenindustrie draagt, moeten deze vooraf speciale tests hebben doorstaan ​​om een ​​voedselveiligheidsverklaring te kunnen tonen en dus daadwerkelijk geschikt zijn voor direct contact met voedsel.

In principe mogen vinylhandschoenen echter niet in contact komen met vettig voedsel vanwege het zachte materiaal en de weekmakers die het bevat, omdat de weekmakers uit de handschoen kunnen vrijkomen als ze in contact komen met vetten en zo het voedsel verontreinigen. Vinylhandschoenen worden zelden gebruikt in de medische sector, omdat ze meestal niet voldoen aan de vereisten van de Europese norm 455.

Als u echter toch een vinyl handschoen voor medische doeleinden wilt gebruiken, kunt u individueel controleren of de betreffende handschoen voldoet aan de 455-norm en dus is goedgekeurd voor gebruik in medische toepassingen.

 

Mondmasker blauw

Laat ons je helpen aan het juiste product voor de juiste prijs!

Heb je onze hulp nodig bij het zoeken van het juiste product? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groothandelsprijs
Snel geleverd
Goedkoop inkopen
Korting
De waardering van www.2wins.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.3/10 gebaseerd op 892 reviews.